ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ, ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών είναι λοιπόν, μέσω του κόμματος, οι κρυφοί ρυθμιστές της τύχης του έθνους.
Συμβαίνει μάλιστα οι ίδιοι κεφαλαιοκράτες να υποστηρίζουν διαφορετικά κόμματα, που για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη βοήθεια συναγωνίζονται μεταξύ τους στην πλειοδοσία για την παραχώρησι περισσοτέρων προνομίων στην πλουτοκρατία.
 Αυτού του είδους οι συναλλαγές είναι τόσον επαίσχυντες, ώστε αν ποτέ τα κόμματα τολμήσουν να προβούν σε φορολογική δήλωσι των εσόδων τους δεν θα έχουν πού να σταθούν, από την οργή της λαϊκής κατακραυγής.
Πολύ φρόνιμα κάνουν λοιπόν και κρύβουν από τον κυρίαρχο λαό την πηγή των εισοδημάτων τους και κυρίως τον τρόπον αποπληρωμής των χρεών τους. Στην δημοκρατία ο λαός έχει σίγουρα ένα δικαίωμα. Είναι ελεύθερος να κάνη ό,τι θέλουν οι κεφαλαιοκράτες, οι οποίοι δια των κομμάτων του δίνουν την εντύπωσι ότι αυτός εξουσιάζει ενώ στ’ αλήθεια εκείνοι κυβερνούν.
 Μ’ άλλα λόγια η δημοκρατία είναι το πολίτευμα εκείνο, στο οποίο ο λαός, έχει το δικαίωμα να διαλέγη αυτούς, που θα τον εκμεταλλευθούν. Ή μήπως δεν είναι έτσι, αφού οποιοδήποτε κόμμα και να κυβερνήση πίσω του θα έχη την πλουτοκρατία.
 Δεν επιθυμώ από εδώ τουλάχιστον ν’ αναφερθώ στους χρηματοδότες του εξωτερικού, που μαζί με τ’ άλλα επιβάλλουν στα κόμματα πολιτική γραμμή σύμφωνη με την δική τους. Εκείνο που πρέπει να σημειώσω είναι ότι μεταξύ κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων υπάρχει σχέσις υποταγής των μεν προς τους δε.

 Τα κόμματα υπήρξαν και παραμένουν εμπόδια στην επιβολή κοινού πολιτικού ιδεώδους πρωταρχικού στοιχείου, για την επίτευξη εθνικής ενότητος. Αν και δεν υποστηρίζουν τίποτε το συγκεκριμένο κατορθώνουν να καταλύουν την συνοχή του λαού και να κλονίζουν την πίστι του, προς τα ιερώτερα ιδανικά της φυλής. 

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
Κ. ΠΛΕΥΡΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝ
ΣΕΛ.: 39 - 41 
Διαβάστε το προηγούμενο εδώ: http://ethnikistiki-bibliothiki.blogspot.gr/2017/09/blog-post_9.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις