ΛΕΒ ΜΠΡΟΝΣΤΑΪΝ ΚΑΙ Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ"

   Λίγο πριν την πτώση του Τσάρου Νικόλαου του Β΄ (τον Φλεβάρη του 1917) ο Λέον Τρότσκυ βρέθηκε στις ΗΠΑ. Από εκεί επέστρεψε με πολλά χρήματα για τις “ανάγκες της Επανάστασης” στην Ρωσία.
   Πιο πριν, το φθινόπωρο του 1916, είχε απελαθεί από την Γαλλία στην Ισπανία, για να φτάσει στην Νέα Υόρκη στις 13 Ιανουαρίου 1917, μαζί με την σύζυγό του (την Ναταλία Σεντόβα, συγγενή πλουσίων εβραϊκών οικογενειών, που προσέφεραν οικονομική στήριξη στον Τρότσκυ) και τα παιδία τους. (...)
   Ο Τρότσκυ ξεκίνησε, ως δημοσιογράφος, να αρθρογραφεί στην ρωσόφωνη εφημερίδα των ΗΠΑ “Novy Mir” (Νέος Κόσμος). Ιδιοκτήτες της εφημερίδας ήσαν οι Εβραίοι Κομμουνιστές Weinstein και Brailovsky και ο ίδιος έκανε ομιλίες σε Ρώσους μετανάστες. [Κόκκινη Συμφωνία και οι Περιούσιοι Αθέατοι, Σ. Χατζάρας, σελ.: 190 – 191]
   Έγιναι μάλιστα μέλος της B'nai B'rith και ερχόταν σε επαφή με τον εβραϊκής καταγωγής τραπεζίτη Jacob Sciff. Ο τελευταίος χρηματοδότησε την συνολική προσπάθεια ανατροπής του Τσάρου στην Ρωσσία. Μαζί του ήταν και οι ανάλογης καταγωγής τραπεζίτες Felix Warburg, Otto Kahn, Mortime Sciff και Isaac Seligman. Στα γαλλικά αρχεία αναφέρονται ως “αρχηγοί” του Τρότσκυ εκτός από τους παραπάνω και οι γαλλοεβραϊκές οικογένειες Dreyfuses και Lazard.
   Τον Απρίλιο του 1917 ο Σιφφ δήλωσε δημόσια ότι είχε χρηματοδοτήσει την την επανάσταση του Φεβρουαρίου 1917 που έριξε τον Τσάρο Νικόλαο Β΄ και έστειλε 1.000.000 δολάρια ως ενίσχυση στον Κερένσκυ. Παράλληλα, χρηματοδοτεί και τον Τρότσκυ, για να συνεχίσει την “επανάσταση”, ως το σημείο που επιθυμούσαν οι “χορηγοί” τραπεζίτες. Ο Σιφφ “επένδυσε” 20 εκατομμύρια δολάρια της τράπεζάς του στην “Σοβιετική Επανάσταση”.
   Ο Τρότσκυ και η οικογένειά του μαθαίνουν για τα γεγονότα στην Ρωσία (την παραίτηση του Τσάρου, την δημιουργία προσωρινής Κυβερνήσεως κλπ) και σπεύδουν να γυρίσουν στην Ρωσία. Τους εκδίδονται αμερικάνικα διαβατήρια (με την βοήθεια των υψηλών γνωριμιών του Τρότσκυ με σκοτεινούς κύκλους και τέκτονες) και φεύγουν με το νορβηγικό ατμόπλοιο “S.S. Krissianiafjord” στις 26 Μαρτίου 1917, το οποίο ναυλώθηκε από Ρώσους εμιγκράδες για να τους πάει πίσω στην Ρωσία.
Ο στρατός αυτός των Εβραίων “επαναστατών” ήταν περίπου 44, τυχωδιώκτες και γκάνγκστερς, που είχε προσλάβει ο Σιφφ και είχαν εκπαιδευθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και αντάρτικο πόλης, στο Νιού Τζέρσεϋ, σε περιοχή που άνηκε στην Standard Oil Company των Ροκφέλλερ. [Κόκκινη Συμφωνία και οι Περιούσιοι Αθέατοι, Σ. Χατζάρας, σελ.: 193 – 194 / Η άγνωστη ιστορία των Σοβιετικών δανείων, Α. Κρούστης / Τρίτο Μάτι 218, σελ.: 70 – 71]
   Όταν απέπλευσαν, μαζί με τον Τρότσκυ ταξίδευαν, εκτός από τους Ρώσους “συντρόφους”, Αμερικάνοι κομμουνιστές, τραπεζικοί της Wall Street και επιχειρηματίες που πήγαιναν για “δουλειές” στην νέα Ρωσία. Όλοι ανέμεναν ότι μετά την επανάσταση του Φεβρουαρίου θα ακολουθούσε η νέα, η “δεύτερη επανάσταση”. (...)
   Ο Τρότσκυ θα φτάσει στην Ρωσία στις 16 Ιουνίου 1917, αφού πρώτα συναντήθηκε με τον παλιό του φίλο Πάρβους, στην Στοκχόλμη. Τον Ιούλιο, αφού συνεργαστεί με τον Λένιν, θα πρωταγωνιστήσει στις εξεγέρσεις κατά της Ρώσικης προσωρινής Κυβερνήσεως στην Πετρούπολη, οι οποίες θα δείξουν την δυναμική των Μπολσεβίκων, αλλά θα αποτύχουν.
   Βλέπουμε λοιπόν ότι κάποιοι στα κρυφά φρόντισαν για το ταξίδι του Τρότσκυ στην Ρωσία, όπως έγινε και με το ανάλογο ταξίδι του Λένιν από την Ελβετία στην Ρωσία την ίδια εποχή.


Βιβλίο: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1917 100 χρόνια μετά, Η επανάσταση της Βίας και των Ψευδαισθήσεων
Συγγραφέας: Γεώργιος Κουρκουτάς
Εκδόσεις: Πελασγός Ιωάννου Γιαννάκενα
Σελίδες: 70 – 72 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις