ΘΕΩΡΙΑΙ ΠΕΡΙ ΚΡΑΤΟΥΣ (I)Το κράτος της εθνοκρατίας

   Το Κράτος της Εθνοκρατίας είναι Επαναστατικό, Κοσμοθεωρητικό, Εθνικιστικό, Μοναδικό, Ολοκληρωτικό, Βιοπολιτικώς Επιλεκτικό, Αξιοκρατικό, Οργανικώς Κοινωνικό, Πραγματιστικό, Αντικαπιταλιστικό, Αντικομμουνιστικό, Αντιπαρασιτικό, Προοδευτικό, Πολιτιστικό, Διαφοροποιητικό.

   Το Κράτος της Εθνοκρατίας είναι αδυσώπυτα επαναστατικό, γιατί αποβλέπει και αποσκοπεί σε μια ολοκληρωμένη και απολύτως ριζοσπαστική ανατροπή όλων των «αξιών» (πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, βιοπολιτικών) του 1789 και της εξανδραποδιστικής ανωδομής τους του Μεσοπολέμου. Πιστεύει ακράδαντα, ότι οι αιώνιες και φυσικές αξίες που στήριξαν επί χιλιάδες χρόνια την ανθρώπινη εξέλιξη, ανελίσσοντας τον άνθρωπο από την ζωώδη κατάστασή του, γκρεμίσθηκαν, ποδοπατήθηκαν, λυώθηκαν, όχι γιατί είχαν πάψει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (αυτό είναι αδύνατο, γιατί στηρίζονται στους φυσικούς νόμους) αλλά γιατί έτσι το θέλησε μια ελάχιστη μειοψηφία ατόμων σε συγκρότηση. Και το κατόρθωσε, κολακεύοντας και καλλιεργώντας μέχρι παροξυσμού, όλα, τα αρνητικά βιώματα που ενυπάρχουν φυσιολογικώς στον άνθρωπο, με τη δύναμη που της έδωσε το Χρήμα και η Συναλλαγή, απόρροια του φαύλου κύκλου που η ίδια κατόρθωσε να ανοίξει το 1789.
   Την Επανάσταση αυτή, πρέπει να είναι έτοιμο να την κάνει καταλαμβάνοντας ή με τη βία, ή με λίγο ή πολύ ειρηνικά μέσα την εξουσία. Βλέπει με σαρκαστική συγκατάβαση και με ηρεμία βεβαίου δικαιωμένου το κύμα της υστερικής παρακρούσεως και της ξέφρενης αποχαλινόσεως από τον έλεγχο των «μαθητευόμενων μάγων» που το εξαπέλυσαν, πιστεύοντας ότι θα ήσαν ικανοί και πάντα τυχεροί. Ξέρει ότι αυτό ακριβώς, αυτή η επιτάχυνση, είναι η ιστορική του δικαίωση και ευκαιρία για την πραγματοποίηση της Ιεραποστολής της Αναγεννήσεως του Ανθρώπου.
   Την Επανάσταση θα την ωθήσει ως τα άκρα των συνεπειών και των ευθυνών της, οργανώνοντας αλύπητα και με κάθε τρόπο, όλα ανεξαιρέτως τα πλέγματα, τις ρίζες και τους σπόρους ακόμη των Παρασιτισμών και των Εκφυλισμών. Είναι αποφασισμένο να επιτύχει, αλλά και να την διατηρήσει χωρίς προδιαγεγραμένο χρονικό όριο, εξασφαλίζοντας κατά το δυνατόν διαδοχή, εξέλιξη, μεταρρύθμιση, μεταμόρφωση έστω όχι μετουσίωση. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα σφραγίσει την μνήμη για αιώνες, εφ΄ όσον την ανατροπή και την εκθεμελίωση του σημερινού ερειπίου, θα την αντικαταστήσει με το νέο οικοδόμημα των φυσικών αξιών, των ιδεολογικών ανατάσεων, δίνοντας ένα νόημα στη ζωή των ανθρώπων, αντιστρέφοντας την Αρνητική Εξέλιξη, επαναφέροντας το πνεύμα στην καθεδρική του θέση. Αυτούς τους Σκοπούς, αυτήν την Αποστολή ενστερνίζεται και θα πραγματοποιήσει η Εθνοκρατία. Γι΄ αυτό και θα είναι Κράτος Επαναστατικό.
   Πίστη του και οδηγητικό του άστρο είναι η Κοσμοθεωρία του, που ξεφεύγει απ΄ τα στενά γεωγραφικά πλαίσια μιας μόνο χώρας και αφορά σε ένα μεγαλύτερο σύνολο, της Δυτικής Ευρώπης, την οποία το σύστημα έχει φέρει, όχι πλέον στο χείλος του γκρεμού, αλλά στην πρώτη φάση της πτώσης ήδη. Έχει εμπιστοσύνη στο άθικτο ακόμη της ουσίας των ψυχικών εκείνων ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν την ευρωπαϊκή φυλή και που είναι στην πηγή της ακμής του Ελληνοευρωπαϊκού Πολιτισμού και της μεταλαμπαδεύσεως του σ΄ ολόκληρο σχεδόν τον Κόσμο. Θεωρεί ότι υπάρχει ακόμη καιρός να αποτινάξει τα δεσμά που του επέβαλαν τα λημματικά του κατεστημένα και να αποφύγει τα έσχατα στάδια του εκφυλισμού και της ταπεινώσεως στην καλύτερη περίπτωση, ή στην χειρότερη, τον εξανδραποδισμό όλων σχεδόν των επιλέκτων του, κάτω από μια Ευρασιατική τυραννία χωρίς ελπίδα, χωρίς τέλος. Πιστεύει ότι η Αναγεννητική του Επανάσταση θα γίνει οπωσδήποτε, τουλάχιστον στην χώρα της Εθνοκρατίας, γιατί αποτελεί δίδαγμα και αναγκαιότητα της Ιστορίας, η Αναγέννησις της Ευρώπης να προέρχεται από αυτήν την χώρα και ότι θα μπορέσει τότε να αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα, το μεγάλο σάλπισμα του Σηκωμού, της Επαναστάσεως των Επιλέκτων, αλλά και της τεράστιας μάζας των Απλών Ανθρώπων. Είναι βέβαιο, ότι οι άνθρωποι δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί στην φύση τους, αλλά ότι, πάντως, μπορούν και πρέπει να βελτιωθούν, εφ΄ όσον παρακινούνται από τα σωστά κίνητρα, έχουν τους σωστούς, φυσικούς τους σκοπούς και καθοδηγούνται από τους φυσικούς τους ηγήτορες. Είναι πεπεισμένο, ότι η προσπάθεια αυτή είναι δυνατή και η επιτυχία της σίγουρη, με μία μόνο προϋπόθεση: την Δύναμη της Θελήσεως τους και την πίστη τους ότι «εφ΄ όσον θέλουν, μπορούν». Με δυο λόγια, πιστεύει στην βελτίωση και την βουλησιοκρατία.
   Αυτή ακριβώς η Κοσμοθεωρία του, είναι η βάση του Φυλετικού Ανθρωπισμού του.
   Το Κράτος της Εθνοκρατίας είναι Εθνικιστικό, γιατί βασίζεται σε αρχές, των οποίων η βάση εκκίνησης είναι ότι το Κράτος είναι η πολιτική οργάνωση του Έθνους σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδά του. Και η πολιτική αυτή οργάνωση έχει ως αποστολή την εκπλήρωση των Σκοπών του Έθνους και της Εθνοκρατικής Κοσμοθεωρίας του. Θεωρεί ότι το Έθνος έχει, ανεξάρτητα από τις ατομικές επιδιώξεις και επιθυμίες, μια Κοινή Βούληση, την οποία ονομάζει Εθνική Θέληση και το Κράτος την Ισχύ, την Δυναμική Οντότητα που τείνει προς την πραγματοποίησή της. Για το Κράτος αυτό, Ηθικό είναι ότι διευκολύνει, προτρέπει, προάγειτην εκπλήρωση της Εθνικής Θελήσεως και νήθικο ότι την παρεμποδίζειή την υπονομεύει. Πιστεύει ότι η προαγωγή της γενικής αυτής ηθικής Ιδέας του Έθνους ως συνόλου, είναι συνάμα και καθοριστική της μερικής ατομικής ηθικής των πολιτών, εφ΄ όσον συνιστά κανόνες συμπεριφοράς, που δεν μπορούν παρά να αλληλοεπηρεάζωνται και να αποκλείσουν την σημερινή έννοια του, ως απλό οργανισμό εξυπηρετήσεως ατομικών και εγωϊστικών επιδιώξεων, στατικού και αδρανούς. Όπως το Έθνος έχει ψυχή, έτσι και το Κράτος, ως συνημμένη απόρροιά της, είναι Καθοδηγητική Δύναμη του και ως τέτοια, τοποθετείται επάνω από όλες τις άλλες, μερικές επιδιώξεις και συμφέροντα. Η ενεργός παρουσία του σε όλους τους τομείς είναι η φυσική και άμεση συνέπεια των αρχών αυτών, που το καθιστούν καθοριστικό παράγοντα της Εθνικής Θελήσεως.
   Η συνέπεια αυτή συνιστά την Μοναδικότητά του. Με βάση της αρχής της πρωτοκαθεδρίας της έννοιας του Πνεύματος, το Κράτος ως Πνευματική Οντότης και Δύναμις, αποτελεί την Μοναδική Πηγή δυνάμεων και ενεργειών. Η αρχή της ενεργούς παρουσίας του παντού, σημαίνει ότι ο έλεγχος του, ως εκφραστή και καθοδηγητή του Έθνους στην πορεία προς τους σκοπούς του, περιορίζεται μόνον από τις αρχές, τις επιταγές και της ανάγκες του Πραγματισμού του, που του υπαγορεύει την αναζήτηση της καλύτερης δυνατής ισορροπίας μεταξύ των αρχών της προτεραιότητας του Εθνικού ή Συνολικού Συμφέροντος και του σεβασμού και ενισχύσεως της Ατομικής Προσωπικότητας.
   Με βάση την πίστη του ότι είναι η Μοναδική Πηγή δυνάμεων και ενεργειών, θεωρεί υποχρέωση και καθήκον, την καθοριστική και καθοδηγητική αρμοδιότητα του σε όλες τις υλικές και ηθικές δραστηριότητες του Έθνους και της Φυλής, με γνώμονα την Ιδέα της Κοσμοθεωρητικής Αποστολής του και την απόλυτη άρνησή του να εμπιστευθεί τους βασικούς τομείς της Εθνικής, της Φυλετικής και της Κρατικής υποστάσεως στην ανευθυνότητα και την καταστροφική επιρροή των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών συγκροτημάτων του σήμερα, που εργάζονται για δικό τους αποκλειστικό όφελος, απεργαζόμενα την εκφυλιστική παρακμή των πάντων.


Συγγραφέας: Ανδρέας Δενδρινός 

Βιβλίο: Ελληνική Πρόκλησις
Εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψις

Σελ.: 191 – 194

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις